Over CareSquare

CareSquare is een start-up uit Ieper, België die door digitale innovatie het HR-proces tussen zorginstellingen en freelance verpleegkundigen wil vereenvoudigen. 

Werken als freelancer brengt veel voordelen met zich mee zoals flexibiliteit, vrijheid, minder ziekteverzuim en een betere verloning. Toch merkten wij dat het als freelance verpleegkundige niet altijd eenvoudig is om de juiste opdrachten te vinden die vallen binnen de voorkeur of beschikbaarheid. Met ons digitaal platform trachten we een uitgebreid aanbod aan opdrachten aan te bieden voor freelancers, waardoor dit proces een heel stuk vereenvoudigd wordt.

Ook voor zorginstellingen bieden we tal van voordelen aan. Zo is werken met freelance verpleegkundigen nog vrij onbekend (en dus onbemind) in de zorgsector. Het heeft dus soms wat voetjes in de aarde om tot juiste afspraken en prijzen te komen, laat staan dit in een ordentelijk en sluitend contract te gieten. Wij bieden zorginstellingen vaste prijzen en contracten aan, waardoor dit proces veel vlotter verloopt.

Daarnaast staan wij voor zowel de zorginstellingen als freelancers in voor de meeste administratie die bij opdrachten komt kijken, zoals contracten, timesheets en facturen. Hierdoor leggen wij de drempel voor het freelance werk een heel stuk lager.

Wij bieden naast deze diensten en functies ook advies aan zorgverleners die overwegen de omschakeling van loontrekkende naar zelfstandige te maken. 

 

CareSquare doorheen de tijd.

 • September 2021

  CareSquare wordt operationeel

  Na enkele maanden voorbereiding gaan we van start. Een handvol freelancers uit eigen entourage begint het platform te gebruiken.

 • December 2021

  Freelancers voltijds aan de slag

  Bij het afsluiten van het jaar zijn er reeds 5 freelance verpleegkundigen voltijds aan de slag via CareSquare. Tientallen dagopdrachten worden maandelijks uitgevoerd.

 • Mei 2022

  100 Freelancers

  Het wordt platform wordt door meer dan honderd freelance verpleeg- en zorgkundigen gebruikt. CareSquare verwerkte sinds de start al meer dan 1000 opdrachten.