Langdurige samenwerkingen met zelfstandig verpleegkundigen blijven mogelijk: alternatief voor projectstaffing?

Sinds 1 januari 2023 is het voor de Vlaamse woonzorgcentra niet langer mogelijk om projectstaffers te financieren met de basistegemoetkoming zorg.

Of dit nieuw beleid de zorgsector op lange termijn ten goede zal komen of zich hiermee in de voet zal schieten zoals CEO Ann Cattelain van Federgon het verwoord, laten we in het midden. Op korte termijn zorgt het bij woonzorgcentra voor financiële kopzorgen want de kost van een projectstaffer komt nu uit eigen zakken.

Uitbreiding flexijobs in de zorg: ook voor verpleegkundigen en zorgkundigen?

In oktober 2022 klopte onze federale regering een nieuw begrotingsakkoord voor 2023-2024 af. Veel sectoren zullen voortaan ook gebruik kunnen maken van de fiscaal voordelige flexijobs, zo ook de zorgsector. 

Het begrotingsakkoord tekent in grote lijnen de doelstellingen en dus het beleid voor de komende jaren uit. Alles dient echter nog in de nodige Ministeriële en Koninklijke Besluiten gegoten worden, waarbij de duidelijke regels en voorwaarden bepaald worden.

Hoe word ik freelance verpleegkundige: Het stappenplan

Freelance of zelfstandig verpleegkundige worden? Het is een idee waar velen mee spelen. Maar het is niet altijd eenvoudig om uit je comfortzone te komen en een sprong in het onbekende te wagen. Met ons stappenplan proberen wij een beeld te creëren van wat er dient te gebeuren om als freelance verpleegkundige aan de slag te gaan.

Lees ook: Waarom zou ik freelance verpleegkundige worden?

Abonneer op zorgsector